AMSTERDAM - In Chili zijn na de zware aardbeving van zaterdag nog 22 mensen zoek. Van deze groep wonen er zes in het Zuid-Amerikaanse land en zijn er negen op vakantie.

Van de overige zeven is niet bekend wat ze in Chili doen, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdagmiddag.

Het laatste cijfer van het aantal Nederlanders waarmee na de beving nog geen contact is geweest, het ministerie vermijdt de term vermisten, was 57.

Volgens de zegsvrouw van het ministerie zijn mensen die niet meer op de lijst staan inmiddels door de ambassade of door familie bereikt.

Melden

De in Chili verblijvende Nederlanders wordt gevraagd zich te melden bij de ambassade om zo een compleet beeld te krijgen van het lot van de Nederlanders in het land. In Chili probeert ambassadepersoneel met man en macht contact te leggen met de mensen die nog niet zijn getraceerd.

De beving met een kracht van 8,8 en de daaropvolgende tsunami eiste volgens de laatste cijfers van de Chileense autoriteiten 799 slachtoffers. Voor zover bekend zijn onder hen geen Nederlanders.