AMSTERDAM - Crimineel Rodney G., die onder meer verdacht wordt van het plannen van een aanslag op iemand, is enige tijd geleden opgepakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bevestigde woensdag berichtgeving in De Telegraaf daarover.

Volgens het dagblad wilde G. vorig jaar een Amsterdamse rechercheur opblazen, die leiding geeft aan een groep rechercheurs die jaagt op de Amsterdamse 'beroepscriminelen'.

Het OM stelt geen uitspraken te kunnen doen over de identiteit van de met de aanslag bedreigde persoon. Ook de politie Amsterdam-Amstelland wil daar geen commentaar op geven.

In de boeien

De crimineel, ''geen kleine jongen'', werd afgelopen augustus door een arrestatieteam in de boeien geslagen na een tip dat in een woning wapens aanwezig waren, aldus het OM.

In de woning in Amsterdam vond het arrestatieteam G. en een handgranaat. Iemand in zijn directe omgeving heeft verklaard dat de crimineel daarmee politiemensen schade wilde toebrengen.

Bedreigingen

G. wordt ook verdacht van bedreigingen met geweld aan het adres van een andere persoon wegens een geldkwestie. Het OM laat weten dat de persoonlijkheid van G. momenteel onderzocht wordt. ''Om te kijken of hij een aandachtsstoornis heeft'', aldus een woordvoerster.

De crimineel zou regelmatig de media benaderen. ''G. doet vermoeden dat hij een hele grote crimineel is.''

Inmiddels heeft een aantal pro-formazittingen in de zaak tegen G. plaatsgevonden, waarvan de laatste op 2 februari was. Waarschijnlijk is er over drie maanden een nieuwe zitting, aldus het OM.