DEN HAAG - Minister Camiel Eurlings (Verkeer) heeft samen met zijn collega Tineke Huizinga (VROM) zijn handtekening gezet onder het ontwerp-tracébesluit van de snelweg A4 om de Brabantse plaats Steenbergen. Hierdoor kan de procedure van de aanleg van dit deel van de A4 worden ingezet, meldde Rijkswaterstaat dinsdag.

Op andere delen van het tracé is de procedure al afgerond. Met het nieuwe besluit van de minister komt de aanleg van de A4 tussen Dinteloord (A29) en Bergen op Zoom (A4) ''nu echt dichterbij'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

''We gaan een gat in de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom vullen'', schetst Eurlings. ''Hiermee ontstaat een nieuwe snelle corridor voor het verkeer tussen Rotterdam en Antwerpen, een essentiële economische verbinding.''

Werkzaamheden

Nog dit jaar zullen de eerste werkzaamheden beginnen op de delen van de A4 waar de procedure al is afgerond. Dit zijn de delen bij Klutsdorp en Dinteloord. Het deel ten westen van de kern Steenbergen wordt pas aangepakt als alle inspraakprocedures zijn afgerond.

Binnenkort zal het ontwerptracébesluit ter inzage worden gelegd, later dit jaar volgt dan het daadwerkelijke besluit. Naar verwachting eind 2013 zal de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom open gaan voor verkeer.