ROERMOND - Een arrestatieteam van de politie heeft zondag bij een inval in een woning aan de Celebesstraat in Roermond twee mannen gearresteerd die betrokken zouden zijn geweest bij een mislukte plofkraak op een geldautomaat in Beegden, eerder deze week.

Het gaat om de 20-jarige bewoner en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldde de politie zondag.

Donderdagochtend achtervolgde de politie een auto met verdachten die vlak daarvoor vergeefs probeerden een pinautomaat in Beegden op te blazen.

Ze werden betrapt en moesten vluchten. Bij Horn raakte de politie hun spoor bijster, maar vond wel de in Weert gestolen vluchtauto.

Onbekenden richtten maandag een grote ravage aan in een winkelcentrum in Roermond door een plofkraak van een pinautomaat.

Geen buit

Toen maakten ze geen buit, omdat muur en dak van het postkantoortje over de automaat heen instortten.De politie onderzoekt of de nu opgepakte verdachten ook bij deze en andere plofkraken betrokken waren.

De politie telde sinds december vijf plofkraken en vier pogingen daartoe in Noord- en Midden-Limburg. Vlakbij, in Duitsland, vonden in die periode twee plofkraken plaats in Stolberg bij Aken en in Würselen. De Nederlandse en Duitse politie onderzoeken een mogelijk verband.