ROERDALEN - Een bankdirecteur in het Limburgse Melick is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn eigen huis overvallen door twee mannen met bivakmutsen.

De directeur werd onder bedreiging met een vuurwapen gedwongen naar de bank te rijden en de kluis te openen. Dat heeft de politie gemeld.

De overval vond plaats tussen twee uur en half vier zaterdagochtend. Een van de overvallers ging met de directeur naar de bank.

Daar moest het slachtoffer een nog onbekend bedrag uit de kluis halen. Daarna liet de overvaller de man terugrijden naar diens huis. Daar namen beiden de benen.

Vrouw

De vrouw van de bankdirecteur was ook thuis op het moment van de overval. Terwijl een van de overvallers met de man naar de bank reed, bleef de andere bij haar.

De bankdirecteur en zijn vrouw raakten bij de overval niet gewond, maar de gebeurtenis was volgens de politie zeer traumatiserend voor hen. Beiden maken het naar omstandigheden redelijk, aldus de politie.

De overvallers zouden mannen zijn van rond de twintig jaar, die Nederlands spreken met een Limburgs accent. Van hen ontbreekt elk spoor.