ARNHEM - De 33-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur die op 5 mei 2008 een personenauto met caravan plette tussen zijn truck en een andere vrachtwagen, heeft meerdere minuten niet zitten opletten.

Daardoor heeft hij schuld aan het ongeluk dat een ouderpaar met twee kinderen het leven kostte. Dat acht de rechtbank in Arnhem bewezen.

De rechtbank veroordeelde de man vrijdag tot vier maanden voorwaardelijke celstraf, met als voorwaarde dat de man onder Duits reclasseringstoezicht 240 uur werkt in zijn eigen land, plus een rijverbod voor de duur van twee jaar. Dat is volgens de eis van de officier van justitie.

Het ongeluk

Bij het drama op de A73 kwam een gezin met twee kinderen om het leven toen de geplette caravan en personenauto van het gezin in brand vlogen. Het ongeluk gebeurde toen het drukke verkeer op de A73 ter hoogte van Beuningen plotseling moest remmen.

De chauffeur die niet oplette, reed met 80 kilometer per uur zonder te remmen tegen het gezin op. De rechtbank heeft voor de hoogte van de straf meegewogen dat de man zelf zwaar gebukt gaat onder wat hij heeft veroorzaakt.

Ongeval op A73