BRUSSEL - De van diverse moorden en zedenmisdrijven verdachte Belg Ronald Janssen heeft opnieuw een aantal verkrachtingen bekend. Een van zijn slachtoffers was een Nederlandse vrouw, aan wie hij zich in 2001 tijdens een rockfestival in Kortenaken (niet ver van Leuven) zou hebben vergrepen.

Bij een bluesfestival in het Belgische Peer verkrachtte hij in de zomer van 2006 twee andere vrouwen. De Vlaamse krant Het Belang van Limburg heeft dat vrijdag gemeld.

Janssen, een leraar uit Loksbergen in Belgische Limburg, werd in januari gearresteerd nadat zijn buurmeisje en haar vriend vermoord waren aangetroffen. Hij bekende de dubbele moord en gaf kort daarop ook toe in 2007 een 18-jarige studente om het leven te hebben gebracht.

Later bekende hij een aantal verkrachtingen die hij tussen 2002 en 2006 in de omgeving van de Belgische stad Hasselt zou hebben gepleegd. De Belgische justitie houdt er rekening mee dat Janssen nog meer moorden op zijn geweten heeft.

Volgens Belgische media blijkt uit een vertrouwelijk rapport dat een politieman Janssen al verdacht na de moord op de 18-jarige studente. Met zijn bevindingen werd niets gedaan. De oppositiepartij Lijst Dedecker wil een parlementair onderzoek naar mogelijke fouten die door justitie en politie zijn gemaakt.