Verdachte steekincidenten Lelystad opgepakt

LELYSTAD - De politie in Flevoland heeft een 25-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekincidenten die eind 2008 en begin 2009 voor grote onrust zorgden in Lelystad.

Vier, voor zover bekend willekeurige, personen werden neergestoken. Drie slachtoffers raakten zwaargewond, een vierde overleed aan zijn verwondingen.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Het eerste steekincident vond plaats op 23 december 2008. Daarbij raakte een 60-jarige vrouw zwaargewond. Op Eerste Kerstdag werd een man, die zijn hond uitliet, neergestoken.

Begin februari 2009 werd in dezelfde wijk een 30-jarige man doodgestoken en niet veel later werd ook een 55-jarige man, die in zijn tuin aan het werk was, neergestoken.

Onrust

In Lelystad groeide de onrust en werd al snel gesproken over Jack de Prikker. De politie zette extra mensen in, er werd een informatieavond voor buurtbewoners gehouden, flyers werden uitgedeeld en er werd een compositietekening van de mogelijke dader in de stad verspreid.

Justitie loofde zelfs een beloning uit voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de dader.

De politie wil op dit moment niets kwijt over de verdachte vanwege het onderzoeksbelang. De man wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie