Celstraf voor verkrachting tijdens vlucht

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft donderdag de 32-jarige Patrick W. veroordeeld tot zes jaar celstraf en tbs wegens onder meer verkrachting en een poging daartoe.

W. pleegde de feiten in oktober vorig jaar, nadat hij niet naar de gevangenis was teruggekeerd van verlof dat hij in juni had gekregen.

W. moest toen nog circa anderhalf jaar celstraf uitzitten. Hij is op de laatste dag van zijn verlof door de politie aangehouden wegens dronken rijden. De politie liet hem vervolgens weer gaan. Daarna kon de politie de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, niet meer vinden.

Fietssters

De rechtbank achtte bewezen dat W. op 30 oktober in Utrecht 's nachts twee fietssters aanviel. De eerste kon ontkomen toen hij zijn broek openmaakte. Het tweede slachtoffer werd door W. meegenomen in zijn busje en verkracht.

Achtervolging

De politie kwam W. die nacht op het spoor door meldingen van ooggetuigen. Er ontstond een achtervolging, waarbij W. met zijn auto inreed op een wagen met twee agenten. De rechtbank vond ook een poging tot doodslag op deze dienders bewezen. Bovendien is tijdens het onderzoek gebleken dat W. kinderporno in zijn bezit had.

De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. W. moet verder in totaal ongeveer 8000 euro schadevergoeding betalen aan de diverse slachtoffers.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie