Aanhoudingen na geweld Culemborg

CULEMBORG - De politie heeft in de wijk Terweijde in Culemborg drie personen aangehouden wegens twee afzonderlijke geweldsincidenten. Dat meldde de politie woensdag.

De incidenten hadden vrijdag al plaats. Een 13-jarig meisje werd na een woordenwisseling in het water geduwd en raakte daarbij gewond. De politie hield nadien twee inwoners van Culemborg van 19 en 20 jaar aan. Het meisje deed aangifte.

Op vrijdag werd ook een 25-jarige man mishandeld in Terweijde. In verband daarmee hield de politie een 19-jarige man uit Culemborg aan.

Onrustig

Alle verdachten zijn van Marokkaanse afkomst en zitten vast. In Terweijde is al het lange tijd onrustig door conflicten tussen Marokkaanse en Molukse jongeren. Na de jaarwisseling was het zeer onrustig in de wijk. De politie zette de mobiele eenheid in om de rust te herstellen.

Brief

De gemeente probeert de situatie met gesprekken te verbeteren. De Marokkaanse deelnemers aan die gesprekken trokken zich eerder in februari echter terug uit onvrede over een brief waarin Marokkaanse gezinnen met huisuitzetting wordt gedreigd. Kinderen uit die gezinnen zouden bijdragen aan de problemen, aldus de gemeente, politie en woningcorporatie.

Tip de redactie