Vrijspraak en cel voor Nigeriaanse bende

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag twee leden van een Nigeriaanse drugsbende veroordeeld tot 2,5 en vier jaar celstraf.

Het tweetal moet de gevangenis in wegens grootscheepse handel in cocaïne. Het Openbaar Ministerie had zes en vier jaar geëist.

Vier anderen werden vrijgesproken, zoals het Openbaar Ministerie had gevraagd. De politie pakte de verdachten in mei op bij een inval in een aantal flatwoningen in Amsterdam-Zuidoost.

Balkon

Vier personen sprongen toen van het balkon of kwamen ten val toen ze naar een andere woning probeerden te klimmen. De vermoedelijke leider van de bende overleed daarbij. Drie anderen raakten gewond.

De rechtbank veroordeelde de verdachte waartegen het OM zes jaar cel had geëist tot 2,5 jaar gevangenisstraf. In tegenstelling tot justitie achtte de rechter niet bewezen dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie. De straf van de andere verdachte is gelijk aan de eis van het OM.

Cocaïne

Tijdens de inval vond de politie onder meer rond de 50 kilo cocaïne en vele tienduizenden euro's cash. Een verdachte was net uit het buitenland aangekomen. Hij had 56 bolletjes met drugs - 1 kilo in totaal - in zijn lichaam. Een van de verdachte personen die uit het raam was gesprongen zou onder de witte poeder hebben gezeten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie