VOORBURG - Rechercheurs van de Groep Opsporing Onttrekking (GOO) van het KLPD hebben vrijdagmiddag de ontsnapte jeugd- tbs'er Danny T. aangehouden in een woning in Voorburg.

Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM).

T. is veroordeeld voor de spraakmakende Scheveningse dakmoord. Hij wist woensdagmiddag tijdens een proefverlof aan zijn begeleider te ontkomen. Vrijdagochtend probeerde de politie hem nog in Den Haag aan te houden. Die poging mislukte.

In 2007 werd de toen 16-jarige T. tot een jaar jeugddetentie veroordeeld en acht jaar jeugd-tbs voor de moord op de 25-jarige Pascal Triep.

Hij stak zijn slachtoffer dood. De afloop van de steekpartij op het dak van een schuurtje in Scheveningen werd gefilmd en stond destijds al snel op websites van AD en GeenStijl.

Schuurtje

Op de filmfragmenten is te zien hoe het slachtoffer van het schuurtje valt. Daarna staat hij op, loopt enkele meters en zakt uiteindelijk in elkaar. T. is wel op de video te zien, maar de steekpartij zelf niet.

De rechtbank zag bij Danny T. grote kans op herhaling. De jongen had namelijk al een strafblad opgebouwd. Hij liep ten tijde van de moord in twee proeftijden en bedreigde tijdens zijn voorarrest een medewerker van de jeugdinrichting.