
Brief Culemborg ingetrokken
''Het was beter geweest als we eerst met de Marokkaanse gemeenschap hadden gesproken over die brief'', aldus directeur Jaap van Dam.
In de brief werd de gezinnen gedreigd met huisuitzetting omdat hun kinderen zouden bijdragen aan overlast.
Elke onderbouwing onderbrak echter, aldus de Marokkaanse vertegenwoordiging in Culemborg. Die schortte daarom woensdag het overleg met de gemeente over de problemen in de wijk Terweijde op.
In de wijk is sprake van jarenlange onrust tussen Marokkaanse en Molukse jongeren. Begin januari escaleerde de onrust. Sindsdien waren gesprekken gaande tussen vertegenwoordigers van beide zijden en de gemeente.
Gele kaart
Volgens locatiemanager Ferdinand Hulshof van Kleurrijk Wonen is de brief formeel niet ingetrokken. ''De brief moet gezien worden als een gele kaart. Die blijft als zodanig staan. Het was echter beter geweest als we eerst overleg hadden gevoerd. En dat gaat nu zo snel mogelijk gebeuren'', aldus Hulshof.
De gemeente Culemborg laat donderdag nogmaals weten het opschorten van de samenwerking te betreuren. De aanpak van de problemen in Terweijde bestaat uit vier sporen, waaronder een 'zoet spoor' en een 'zuur spoor'.
Het zoete spoor betreft investeringen in de leefbaarheid van de wijk. Het zure spoor moet aan overlastgevende gezinnen duidelijk maken dat de maat vol is, aldus een gemeentewoordvoerster.
Kleurrijk Wonen onderneemt actie om eventuele onduidelijkheden over de brief weg te nemen.