Weinig problemen bij carnaval in Brabant en Limburg

EINDHOVEN - Het carnaval in Noord-Brabant is zonder veel problemen van start gegaan. Volgens de politie, die in veel gemeenten extra mensen had ingezet, was de sfeer vrijdagavond en -nacht goed.

Op veel plekken bleef het aantal aanhoudingen gelijk aan dat op een normale uitgaansavond of waren het er minder, terwijl er aanzienlijk meer mensen op de been zijn.

In het uitgaanscentrum van Breda hield de politie drie mensen aan, een man die horecapersoneel bedreigde omdat hij na een schermutseling met twee andere mannen uit een café was gezet. Ook de twee mannen, die de bedreiger hadden geslagen, werden opgepakt.

De politie moest zich verder vooral bezighouden met wildplassers. Dertien mensen kregen daarvoor een boete van 90 euro. In Bergen op Zoom werd niemand aangehouden.

Roosendaal

In Roosendaal kregen drie mensen een proces-verbaal omdat ze de openbare orde dreigden te verstoren en niet naar de politie luisterden. Een van de verdachten ging nog een stapje verder en ging aan het hoofdstel van een politiepaard hangen.

De 22-jarige man uit Alphen aan de Rijn ging daar mee door, ondanks waarschuwingen, en werd gearresteerd.

In Tilburg merkte de politie dat veel carnavalsvierders al vroeg op de avond veel hadden gedronken.

Limburg

Carnaval in Limburg verloopt rustig, gezellig en nagenoeg zonder incidenten. Dat zeiden woordvoerders van de politiekorpsen Limburg Zuid en Limburg Noord zaterdag.

Met name de binnensteden van Venlo en Roermond puilden zaterdagmiddag uit van hossende en zingende carnavalisten in bonte kledij en kleurrijke opmaak.

In de binnenstad van Venlo vierden ongeveer 25.000 carnavalisten onder toezicht van zestig agenten feest, in Roermond waren dat er rond de 18.000, begeleid door twintig agenten, aldus de politie.

Baldadige feestganger

In Venlo pakte de politie zes mensen op wegens dronkenschap of baldadigheid en in Roermond één baldadige feestganger. Wel werden daar enkele wildplassers op de bon geslingerd. Maar verder verliepen de festiviteiten in een prima sfeer, aldus de politie. ,,Eén groot feest'' noemden de woordvoersters van de politie de sfeer in Limburg.

Agenten hielden elf mensen aan, onder meer wegens geweld en bedreiging. Ook hier moest de politie optreden tegen wildplassers.

Carnaval

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie