Stedelijk Museum definitief niet open in 2010

AMSTERDAM - Het is definitief: het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt niet heropend in 2010, Dat meldt Ann Goldstein, de directeur van het Stedelijk Museum vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool.

De kunstinstelling ondergaat een grote renovatie. Die liep al eerder vertraging op en volgens de laatste planningen zou het museum in december 2010 heropenen. Ook dat wordt dus niet gehaald.

Volgens Goldstein is het ook niet mogelijk nu al een datum te noemen waarop de oudbouw tijdelijk opengesteld kan worden.

''Het is in ieder geval niet mijn bedoeling om bezoekers te ontvangen in een leeg gebouw. Er zal zeker kunst te zien zijn en dit vraagt tijd om het voor te bereiden en te installeren.''

Oudbouw

In een brief aan de gemeenteraad van Amsterdam stelt verantwoordelijk wethouder Carolien Gehrels dat het een gemeenschappelijk doel is het museum zo spoedig mogelijk weer aan te stad te tonen.

''De oudbouw zal in 2010 voor het publiek worden opengesteld als opmaat voor de grote opening van het gehele museum in 2011.''

Tip de redactie