OM past eis caravandrama A73 aan

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Arnhem wegens het caravandrama op de A73 vier maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 240 uur geëist tegen een 33-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur.

Vorig jaar eiste het OM acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Na die eis wilde de rechtbank uitgezocht hebben of de chauffeur in eigen land een werkstraf zou kunnen doen. Nu dit het geval blijkt, heeft de officier van justitie zijn strafeis daaraan aangepast. Ook eiste het OM wederom een tweejarig rijverbod voor de Duitser.

Grove fout

De chauffeur veroorzaakte op 5 mei 2008 een gruwelijk ongeval, volgens justitie door een grove fout. Daardoor kwam een Helmonds gezin met twee kinderen van zeven en twee jaar om.

Het drukke verkeer op de A73 ter hoogte van Beuningen moest op de bewuste dag plotseling remmen. De chauffeur reed met 80 kilometer per uur zonder te remmen tegen zijn voorligger op.

De personenauto met caravan van het gezin werd platgedrukt tussen twee vrachtwagens. Daarna vlogen de auto, de caravan en de achterste vrachtwagen in brand.

De rechtbank doet uitspraak op 26 februari.

Ongeval op A73

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie