Gaswolk ontsnapt bij DSM Waalwijk

WAALWIJK - De situatie bij de DSM-vestiging aan de Sluisweg in Waalwijk waar vrijdagochtend rond 11.30 een gas- of stoomwolk ontsnapte, is onder controle. Er is geen gevaar meer voor de volksgezondheid.

Het advies voor de omwonenden om ramen en deuren te sluiten is ingetrokken. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Waalwijk laten weten.

Omstreeks half twaalf ontsnapte in een fabriekshal van DSM een gas- of stoomwolk. Daarop is de fabriekshal en het aangrenzende bedrijf Stahl ontruimd.

Nevelen

De brandweer kon door te nevelen verdere verspreiding van het ontsnapte gas of de stoom voorkomen. Ook zijn er metingen verricht om de aard en het gevaar van de ontsnapte stof te bepalen.

Volgens een woordvoerder van DSM bestond de ontsnapte wolk voor het grootste gedeelte uit waterdamp en een geringe hoeveel niet giftige monomeren. Er zijn geen gewonden gevallen, aldus de woordvoerder.

In de fabriek van DSM in Waalwijk worden bindmiddelen (polymeren) geproduceerd voor watergedragen verven.

Ontruimingsalarm

Volgens een woordvoerder zijn er twee ontruimingsalarmen geweest. Na de eerste is de fabriek ontruimd. De gaswolk waaide volgens een politiewoordvoerder in zuidelijke richting naar de snelweg A59.

Een fabriekshal op het DSM-terrein is ontruimd, evenals het aangrenzende bedrijf Stahl.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie