DRIEBERGEN - Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag op de A12 zeven mensen aangehouden voor verschillende overtredingen.

Tien mensen bleken op moment van controle aan het werk te zijn, terwijl ze een uitkering kregen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) liet dat vrijdag weten.

De diensten hielden samen de controle ter hoogte van Ede en Arnhem. Bij de actie werkten onder meer de Nederlandse en Duitse politie, de douane, de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en het Uitkeringsinstituut Werknemers Voorzieningen (UWV) samen.

Tijdens de radarcontrole passeerden 3200 voertuigen; 260 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 167 kilometer per uur in plaats van de toegestane 120.

Zeven mensen werden opgepakt: vier voor rijden onder invloed, twee voor een openstaande boete en een persoon in het bezit van cocaïne.

De Belastingdienst legde beslag op zeven voertuigen. Met het systeem van automatische kentekenherkenning, ANPR, werd in totaal voor 213.000 euro aan achterstallige belasting achterhaald.