Benno L. beschuldigd van zeker 40 delicten

DEN BOSCH - Justitie beschuldigt de Bossche zwemschoolhouder Benno L. (59) van zeker veertig gevallen van kinderporno of seksueel kindermisbruik.

Officier van justitie Juliette Nederlof heeft dat donderdag onthuld over de definitieve tenlastelegging die ze eind deze maand klaar heeft.

De spraakmakende ontuchtzaak tegen zwemleraar Benno L. lijkt daarmee minder groot dan tot dusver werd aangenomen.

Op de voorlopige tenlastelegging tegen Benno L. stond sinds september één verkrachting plus de niet nader uitgewerkte verzameling van 98 ontuchtzaken.

In het recent afgeronde einddossier van 4200 pagina's zijn in totaal 63 zaken beland, werd duidelijk tijdens een zogenoemde pro-formazitting.

Telefoongesprekken

Op de zitting erkende justitie dat telefoongesprekken van de verdachte kort na zijn aanhouding zijn getapt.

Volgens advocaat Pieter van der Kruijs kan het haast niet anders dat zo vertrouwelijke gesprekken tussen hem en zijn cliënt zijn afgeluisterd omdat hij de enige was met wie Benno L. vanuit de gevangenis contact had.

De raadsman wil weten of en hoe lang deze taps zijn bewaard en of zo het beroepsgeheim is geschonden.

Beelden

Een verzoek van de advocaat om een kopie van reeds in de rechtbank getoonde beelden van ontucht te ontvangen, wees de rechtbank omwille van de privacy van de ontuchtslachtoffertjes af.

Andere nog niet getoonde beelden krijgt de advocaat voorlopig ook niet omdat nog niet duidelijk is welke filmpjes en foto's relevant zijn.

De zaak gaat verder op 1 april. De inhoudelijke behandeling die stond gepland vanaf 31 mei loopt mogelijk gevaar omdat psychologische en psychiatrische onderzoeken langer op zich laten wachten dan werd ingeschat.

Tip de redactie