ORANJESTAD - Paul van der Sloot, vader van de van moord verdachte Joran van der Sloot, is woensdagnacht (lokale tijd) op Aruba overleden. Dat heeft de familie donderdag bevestigd.

De in Nederland geboren Paul van der Sloot (1952) overleed aan de gevolgen van een hartaanval die hij kreeg tijdens een partijtje tennis.

Zijn zoon Joran kwam wereldwijd in het nieuws als de vermeende moordenaar van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway. Zij verdween in 2005 tijdens een vakantie op Aruba.

Joran deed in 2008 enkele onthullingen over de zaak, gefilmd met een geheime camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De verdachte is echter nooit veroordeeld.

Advocaat

Volgens sommigen hield zijn vader, werkzaam als advocaat op Aruba, hem de hand boven het hoofd. Van der Sloot sr. zelf werd kort na de verdwijning van Natalee Holloway ook gearresteerd maar daarna weer vrijgelaten.

Op verschillende websites werd enkele uren na zijn dood door internetgebruikers al gesuggereerd dat met de dood van Paul van der Sloot de waarheid over het verdwijnen van Natalee nooit meer boven water zal komen.