ANWB verwacht donderdag drukkere ochtendspits

DEN HAAG - De ANWB verwacht voor donderdag een ochtendspits die drukker is dan normaal, maar met minder lange files dan woensdag.

Volgens een zegsman houdt de organisatie rekening met een totaal van ongeveer 300 kilometer file op het hoogtepunt. Dat is ongeveer 100 kilometer meer dan normaal.

Nederland krijgt donderdagochtend volgens de voorspellingen te maken met sneeuw in het zuidoosten van het land. Het verkeer in het westen en midden zou daar geen last van hebben.

Bussen

Het busverkeer ondervindt woensdag in het midden en het oosten van het land grote overlast door de sneeuw. In Arnhem en Ressen rijden helemaal geen bussen, op andere plaatsen is de dienstregeling aangepast, meldt Connexxion.

In Deventer, Lelystad, Nieuwegein en Wageningen zijn de routes aangepast, waardoor sommige haltes vervallen. In Almelo, Enschede, Amersfoort, Zwolle en Zeist rijden de bussen met vertraging.

Eerder op de dag waren er door sneeuw en gladheid problemen in Zeeland en Voorne-Putten, maar 's avonds waren die voorbij.

Tip de redactie