Verdachten grote witwaszaak gepakt

AMSTERDAM - Drie verdachten uit Wageningen zijn opgepakt in een witwaszaak met een totale omvang van 1,85 miljoen euro. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Tijdens het onderzoek is beslag gelegd op onder meer vastgoed, vijf auto's, een volgens de politie indrukwekkende hoeveelheid fitnessapparatuur en plasmaschermen.

De arrestaties vonden in november plaats. Een persoon, de hoofdverdachte, zit nog vast. De politie startte het onderzoek, nadat het vermoeden was ontstaan dat sprake was van drugshandel en belastingfraude.

Chalets

De 45-jarige hoofdverdachte uit Wageningen zou in 2004 en 2005 hebben geïnvesteerd in chalets, die hij later met winst zou hebben doorverkocht. Het onderzoek van de politie wijst uit dat de man in de jaren daarvoor geen legale inkomsten had om deze investering te kunnen doen.

De verdachten werden tijdens doorzoekingen in onder meer Wageningen opgepakt. De 44-jarige vrouw van de hoofdverdachte werd aangehouden op verdenking van witwassen en een 39-jarige Wageninger voor overtreding van de Opiumwet.

De 39-jarige man is na een paar dagen weer vrijgelaten. Ook de vrouw loopt inmiddels weer vrij rond. Het onderzoek is bijna afgerond en wordt binnenkort ingediend bij het Openbaar Ministerie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie