Valentijnsrozen met cocaïne onderschept

ROTTERDAM - Ongeveer 20.000 rozen zijn in de topdrukte voor Valentijnsdag op Schiphol onderschept omdat er cocaïne in de dozen verstopt zat.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag gemeld dat er in totaal negen kilo coke is gevonden. De zending rozen, die zondag in Nederland arriveerde, kwam uit Colombia.

De drugs zaten verstopt in het karton van de bloemendozen. In de voor- en achterkant van de dozen zaten pakjes van 20 gram cocaïne verstopt, aldus het OM. Rechercheurs zijn een hele dag bezig geweest de drugs uit de dozen te snijden.

Verdachten

Zondag heeft de Nationale Recherche drie verdachten aangehouden, onder wie de 41-jarige importeur van de bloemen uit Leiderdorp en een 36-jarige man uit Lisse. Maandag hield de politie nog een een 43-jarige man uit Leiderdorp aan. Bij de doorzoeking van hun woningen heeft de recherche ruim 65.000 euro in beslag genomen, evenals computers en administratie.

1,3 miljoen

Ook in stukken karton die in een garagebox in Leiderdorp werden gevonden, vond de politie de drug. Deze cocaïne is waarschijnlijk tijdens een eerdere zending op de 'bloemenlijn' uit Colombia aangekomen. De straatwaarde van de gevonden cocaïne is ongeveer 1,3 miljoen euro.

Twee van de drie verdachten worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De man uit Lisse is vrijgelaten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie