AMSTERDAM - Geen goede maandagochtend voor VVD-campagneleider uit het Gelderse Rheden, Ronald Haverkamp. Toen hij zijn mail opende, zag hij een bericht van GroenLinks, dat dit weekend een poster over zijn hoofd had geplakt.

En dat viel niet in goede aarde, zo liet hij op Twitter weten. “Dat vind ik gewoon heel erg flauw. We zijn een nette gemeente, waarin we zoiets niet doen”, zo reageert Haverkamp tegenover NU.nl.

“De posters zijn van fotokwaliteit en hartstikke duur, enkele tientjes per stuk. Zodra ik weet waar ze de poster over mijn hoofd hebben geplakt, zal ik er weer een overheen plakken. De rekening stuur ik naar GroenLinks.”

Geintje

Niet nodig, volgens GroenLinks-kandidaat Constans Pos, nummer vier op de lijst in Rheden. “Het is gewoon een geintje. We hebben de foto’s niet met lijm over zijn poster geplakt. Het was puur voor de foto, hij is er alweer af.”

De VVD heeft in Rheden momenteel vier zetels, GroenLinks twee. Beiden voeren ze momenteel campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. De partijen vormen op dit moment samen met de PvdA, CDA en ChristenUnie de coalitie.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 werd de coalitie eerst gevormd door PvdA, Gemeentebelangen en de SP, maar dat viel na een jaar uit elkaar.