BEEK - Duizenden huishoudens in het gebied op en rond vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) hebben vrijdag uren zonder stroom gezeten door een storing.

Duizenden huishoudens in het gebied op en rond vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) hebben vrijdag uren zonder stroom gezeten door een storing.

Het vliegveld schakelde meteen over op de noodstroomvoorziening. Maar vijfduizend huishoudens in Nuth, Schimmert en een deel van Beek zaten in het donker. Rond tien uur 's avonds was de stroomvoorziening weer volledige hersteld.

Dat liet een woordvoerder van energiebedrijf Enexis weten. De storing begon rond vier uur. Volgens een woordvoerder van de luchthaven ondervond het vliegverkeer geen hinder.

Omleidingen

Enexis wist vierduizend getroffen huishoudens in de loop van de avond via omleidingen weer van stroom te voorzien. De overige duizend woningen werden rond tien uur weer aangesloten. De gemeente Beek had een crisiscentrum ingericht.

De storing is waarschijnlijk veroorzaakt door een aannemer die op de Europaweg vlakbij het vliegveld bij graafwerk drie kabels kapot trok of reed.