ARNHEM - Een 47-jarige Arnhemse die in juni 2008 haar toen 14-jarige dochter Isabelle drogeerde en vergaste, is vrijdag in hoger beroep wederom wegens moord veroordeeld.

Het gerechtshof in Arnhem legde de vrouw acht jaar cel op, de straf die de advocaat-generaal twee weken eerder ook eiste.

De rechtbank in Arnhem veroordeelde Anna B. eerder wegens moord tot zes jaar cel. De officier van justitie had vier jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Het hof begreep dat het Pieter Baan Centrum bij de vrouw geen stoornis kon vaststellen, waarop dwangverpleging het antwoord moet zijn.

Ernstig

Maar het hof vindt zes jaar cel zonder tbs een te lage straf voor zo'n ernstig misdrijf, ook al beschouwt zij de vrouw wel als verminderd toerekeningsvatbaar.

Het gerechtshof heeft de vrouw wegens moord veroordeeld, omdat uit bewijsstukken duidelijk is geworden dat zij gedurende meerdere dagen plannen maakte om zichzelf en haar dochter om te brengen.

Nadat zij haar dochter had gedrogeerd, draaide de vrouw een gasfles open en ging naast het meisje liggen. De dochter overleed, de moeder werd gered.