ALMELO - Een 25-jarige inbreker die donderdag in Almelo is aangehouden, wordt ook verdacht van het plegen van twee moorden in die plaats. Dat meldde de politie Twente vrijdag.

De man van Poolse afkomst wordt volgende week voorgeleid. De politie ontdekte woensdagavond in een woning aan de Goossenmaatsweg in Almelo het lijk van een 53-jarige man.

De volgende ochtend trof de politie in een woning aan de Ambtstraat in dezelfde wijk het levenloze lichaam van een 73-jarige vrouw aan. In deze straat werd ook de inbreker aangehouden. De twee straten liggen niet ver van elkaar.

Verklaring

De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd. De politie wil daar inhoudelijk nog niets over kwijt. Vooralsnog is de Pool de enige verdachte in deze moordzaak. ''We hebben geen aanwijzingen dat er andere personen bij betrokken zijn'', aldus een woordvoerder.

Dertig rechercheurs zijn met de zaak bezig. Zaterdag wordt sectie verricht op de beide lichamen.

Bijeenkomst

De gemeente Almelo houdt vrijdagavond in wijkcentrum Goossenmaat een besloten bijeenkomst voor de bewoners van de wijk waar de twee lichamen zijn gevonden. Zij zijn daarvoor schriftelijk uitnodigd.

Angstig

''Inwoners waren met name donderdag angstig en onrustig omdat er toen nog weinig bekend was. Nu er meer naar buiten is gekomen over de mogelijke toedracht, zal dat wellicht iets minder zijn'', aldus een woordvoerder van de gemeente Almelo.

Op de bijeenkomst kunnen bewoners hun verhaal kwijt en mogen ze vertegenwoordigers van gemeente, Openbaar Ministerie en politie vragen stellen. ''De inwoners stellen dit op prijs. Een dergelijk delict heeft een grote impact op de omgeving.''