ROTTERDAM - Tegen een 15-jarige jongen uit Spijkenisse is vrijdag acht maanden jeugddetentie geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam verdenkt de jongen van betrokkenheid bij de strandrellen in Hoek van Holland.

Hij zou openlijk geweld hebben gepleegd tegen agenten, hebben gegooid met flessen, dranghekken en strandstoelen.

Ook zou hij agenten hebben achtervolgd en bedreigd. Omdat de verdachte nog minderjarig is, werd zijn zaak achter gesloten deuren behandeld.

Eerder deze week veroordeelde de rechtbank in Rotterdam vier relschoppers al tot celstraffen variërend van zes tot tien maanden. De zaak tegen vier andere verdachten loopt nog.

Bij het volledig uit de hand gelopen dancefeest Sunset Grooves op 22 augustus kwam een bezoeker door een politiekogel om het leven.

Zaak aangehouden

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag de zaak tegen een 42-jarige verdachte van de strandrellen aangehouden.

De man, Petrus V. uit Vlaardingen, wordt ervan verdacht tijdens het strandfeest in Hoek van Holland openlijk geweld te hebben gepleegd en de ruiten van een strandpaviljoen met een ijzeren buis te hebben vernield.

Getuigen

De rechter besloot in te gaan op het verzoek in deze zaak vier getuigen te horen. V. spreekt de aanklacht tegen. ''Ik zal nooit een wapen ter hand nemen'', zei hij tijdens de zitting.

Aan de andere kant gaf hij aan xtc te hebben gebruikt en bier te hebben gedronken en zei hij niet meer te weten hoe hij die avond thuis is gekomen. Hij blijft vastzitten. Naar verwachting wordt zijn zaak op 5 maart behandeld.