KLAZIENAVEEN - De poes die op oudjaarsdag in het Drentse Klazienaveen stierf nadat er een rotje in haar achterwerk zou zijn gestopt, is niet om het leven gekomen door vuurwerk. Dat blijkt uit een sectierapport van de Dierenbescherming Zuidoost-Drenthe.

''Muppie is vermoedelijk geraakt door een vuurpijl en in paniek de straat op gerend waarna zij waarschijnlijk is overreden door een auto.''

''Omdat het beestje verschillende schroei- en brandwonden had, is abusievelijk aangenomen dat de poes hieraan is overleden'', meldt de Dierenbescherming.

''Hoewel de wonden wel veroorzaakt zijn door vuurwerk, kunnen deze niet in verband gebracht worden met de inwendige verwondingen waar Muppie aan is overleden.'' Of er sprake is geweest van boze opzet is dan ook niet bekend.

Verkeerd beeld

De Dierenbescherming betreurt dat er een verkeerd beeld is gevormd over de dood van de poes. De mensen die geld hebben gestort voor de beloning van de tip die moest leiden tot de aanhouding van de dader krijgen dat op hun rekening teruggestort.