GRONINGEN - De brandweer heeft in het studentenhuis aan de Oude Ebbingestraat in Groningen, waar donderdagochtend een uitslaande brand heeft gewoed, een stoffelijk overschot aangetroffen.

Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel bekendgemaakt. Hij kan nog niet zeggen of het gaat om de studente die na de brand werd vermist, maar er zijn volgens hem wel sterke aanwijzingen die daarop wijzen.

Het gevonden lichaam is nog niet geïdentificeerd en wordt begin van de middag geborgen. De ouders van het meisje zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het feit dat er een lichaam in het pand is gevonden.

Logee

Het zou gaan om een 19-jarige studente technische bedrijfskunde, die logeerde bij van een van de bewoners.

Er wonen in totaal zes mensen in het pand. Twee van hen werden door de brandweer uit het brandende pand gered.

Melding

Rond half acht donderdagochtend kwam de melding van de brand binnen bij de brandweer. Die rukte met groot materieel uit.

De brand ontstond in het rechterdeel van een pand, dat uit een blok van drie woningen bestaat. De hulpdienst kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar de middelste woning.

Het winkelpand bevindt zich aan de Oude Ebbingestraat op een steenworp afstand van de Grote Markt. De hele winkelstraat is afgezet.

De bewoners van vier panden werden uit voorzorg geëvacueerd. Zij worden samen met de bewoners van het studentenhuis opgevangen.

Rouw

Studentenvereniging Vindicat atque Polit in Groningen heeft komende dagen alle festiviteiten afgelast na de dood van de studente. Dat heeft de rector, A. Kolff, van Vindicat donderdag bevestigd. Het slachtoffer was sinds dit studiejaar lid van de vereniging.

Uitgerekend donderdag bestond de vereniging precies 195 jaar. In het kader daarvan vonden er de hele dag activiteiten in de sociëteit aan de Grote Markt in Groningen plaats. De festiviteiten zijn direct na het nieuws van de dood van de studente stilgelegd.

Drama

''Het feest was in volle gang toen bekend werd dat een van onze leden bij de brand is omgekomen. We hebben direct de biertaps dichtgedraaid en de stekker uit de muziekinstallatie getrokken'', aldus Kolff. Er werd aangeslagen op de dood van de studente gereageerd. ''Wat een dag van feest moest worden, eindigde in een drama.''

Protocol

Volgens protocol wordt er met ingang van donderdag gedurende drie dagen geen alcohol meer geschonken en gaat de vlag halfstok. Ook de gordijnen van de sociëteit gaan dicht.


Brand in studentenhuis