DRIEBERGEN - De spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat hard optreden tegen scholieren die zich levensgevaarlijk ophouden op de rails bij het station Krommenie-Assendelft. Dat heeft het KLPD woensdag laten weten.

Sinds vorige week krijgt de politie signalen dat scholieren een levensgevaarlijk spelletje op de rails spelen.

Ze zouden zo lang mogelijk op de rails blijven staan en er een sport van maken zo laat mogelijk voor een naderende trein weg te springen.

Het station ligt op het spoortraject tussen Alkmaar en Amsterdam, een van de drukste van Nederland, met om de paar minuten een passerende trein.

Bekeuringen

Inmiddels zijn er al diverse bekeuringen van 90 euro uitgeschreven. De politie zal de jongeren de eerstvolgende keer dat ze hen betrapt, aanhouden, meenemen naar het bureau en voorgeleiden aan de hulpofficier van justitie.

Ook de ouders worden in kennis gesteld, Als het voorval onder schooltijd plaatsvindt, zal de politie ook de school informeren.

Strenge aanpak

De Dienst Spoorwegpolitie, de regiopolitie Zaanstreek-Waterland en het Openbaar Ministerie in Haarlem hebben tot deze strenge aanpak besloten wegens de grote risico's op ernstig letsel of erger bij de betrokken jongeren en de risico's en overlast voor het treinpersoneel en de reizigers.