DEN BOSCH - Advocaat Pieter van der Kruijs van de Bossche zwemschoolhouder Benno L. wil dat justitie hem de filmpjes en foto's verschaft die relevant zijn voor de beschuldigingen van verkrachting en ontucht tegen zijn cliënt.

De raadsman wil zich een oordeel vormen over de ernst van de ontucht en controleren of geen zaken dubbel zijn geteld, zei hij woensdag in een toelichting.

Zijn verzoek is nieuw en komt komende week aan de orde tijdens een zogenoemde proformazitting.

Terughoudend

Justitie is in het algemeen terughoudend met het kopiëren van beeldmateriaal in ontuchtzaken om te voorkomen dat ze meewerkt aan de verspreiding ervan.

De rechtbank in Den Bosch bepaalde in de zaak van Benno L. eerder dat de raadsman geen kopie krijgt van een dvd die achter gesloten deuren in de zittingzaal aan de procespartijen was getoond.

Beveiligen

Van der Kruijs stelt dat het technisch mogelijk is om de filmpjes en foto's te beveiligen zodat ze alleen op zijn computer kunnen worden afgespeeld en niet gekopieerd kunnen worden.

De politie vond op vijf computers, acht harde schijven, tien camera's en zestien geheugenkaarten van Benno L. in totaal 221 verdachte filmpjes en duizenden foto's. Begin december waren op de beelden zestig meisjes geïdentificeerd. Justitie gaat nog steeds uit van ongeveer honderd slachtoffertjes.