ARNHEM - De 40-jarige man uit Oosterbeek die wordt vervolgd wegens moord op de verdwenen Henk Peters uit Doorwerth, heeft ook het lichaam laten verdwijnen.

Die nieuwe beschuldiging heeft de aanklager woensdag bij de rechtbank in Arnhem formeel aan het rijtje toegevoegd.

Ook is wapenbezit nieuw op de tenlastelegging, evenals diefstal van een kentekenplaat die op de auto van de vermiste amateurfotograaf is aangetroffen.

De destijds 41-jarige Henk Peters wordt vermist sinds zijn bezoek aan het koninginnenachtconcert van Kane in Arnhem op 29 april vorig jaar.

Vuurwapen

Het OM denkt dat verdachte Frans J. hem vermoordde, mogelijk met een later gevonden vuurwapen. Het lichaam is nooit gevonden, maar ook zonder lichaam verwacht de aanklager moord te kunnen bewijzen.

In de auto van J. is bloed van de vermiste aangetroffen. De auto van de vermiste Peters zelf is schoongemaakt aangetroffen in de garage waar J. werkt.

Camerabeelden

Uit camerabeelden blijkt dat die auto enkele uren na het concert de garage in is gereden, naar later bleek, met het pasje van J.

Ook had J. de huissleutel van Peters en lagen Peters' rijbewijs, plus een geheugenkaartje met daarop foto's van het Kaneconcert in een ladeblok dat getuigen van J. hebben gekregen. Op internet zocht Frans J. naar 'nekschot', 'kogel door hoofd' en 'verrottingsproces'.

Nieuwe advocaat

De bedoeling was dat J. en zijn advocaat woensdag bij de rechtbank hun aanvullende onderzoekswensen zouden laten weten, net als de aanklager. Kort voor de zitting nam J. echter een vijfde nieuwe advocaat.

De rechtbank geeft de nieuwe raadsman tijd om het dossier te bekijken, maar zal zulk uitstel niet nog een keer geven, als J. weer van advocaat wisselt, zo waarschuwde de voorzitter.