RIJSWIJK - De problemen door de gladheid vallen woensdagochtend mee. Vooral op lokale wegen moesten mensen rekening houden met gladheid.

Op de snelwegen waren geen grote problemen. Veolia en Connexxion hadden last van de gladheid. Op de Veluwe bleven de bussen woensdagochtend binnen.

Veolia vindt het te glad op de weg en wacht tot er gestrooid is. De bussen in Wijk bij Duurstede reden later uit. In Hilversum viel de helft van de diensten uit. In Almere rijden geen bussen.

In het oosten van het land werden enkele spitsstroken afgesloten in verband met de gladheid.

Geen grote problemen

Er zijn op de snelwegen wel wat ongelukken gebeurd, maar volgens de ANWB zijn er geen grote problemen.

''Het merendeel van de snelwegen is goed te berijden. Hier en daar is de linkerrijstrook wat glad. Ook sommige verbindingen van de ene snelweg naar de andere zijn glad'', aldus een woordvoerster.

Er stonden door het winterweer wel meer files dan anders op woensdagmorgen. Rond half negen stond er ruim 300 kilometer file. Probleem was de neerslag van dinsdagavond en -nacht. Daardoor spoelde eerder gestrooid zout weg.

Spekglad

Op de A6 tussen Lelystad en Urk deden zich geen problemen voor. De afgelopen dagen was die weg regelmatig spekglad.

Vanwege een tekort aan strooizout waarschuwt de provincie Groningen voor mogelijke problemen in het verkeer. Het tekort heeft ook gevolg voor de aanrijtijden van hulpdiensten. De provincie denkt in ieder geval woensdag nog voldoende strooizout te hebben om de provinciale wegen te strooien.

Bekijk lezersfoto's van het winterweer op NUfoto

Stuur jouw winterfoto in