LEEUWARDEN - De Leeuwarder partij Student058 heeft op haar verkiezingsaffiche lijsttrekker Michel Hania naakt laten poseren.

Volgens een woordvoerder van de studentenpartij is Hania vooral uit de kleren gegaan om aandacht te trekken.

De foto is gemaakt in de raadszaal van de gemeente Leeuwarden. Hania zit op een stoel en zijn geslachtsdeel wordt afgeschermd door een glas met bier.

Student058 doet dit jaar voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

''We zijn er puur voor de belangen van studenten. Niets meer, niets minder; zoals ook op de poster staat. Mochten we in de raad zitten en er moet gedebatteerd worden over een bestemmingsplan waar we niets mee te maken hebben, dan houden we ons erbuiten.'' De partij verwacht drie zetels te halen.

Avontuur

Het maken van de foto bleek een heel avontuur. ''We hadden toestemming gekregen, dus ging Hania met een badjas de zaal binnen. Toen we een paar foto's hadden gemaakt, kwam er een vrouwelijke ambtenaar binnen. Ze was helemaal overstuur.

''Zijn jullie helemaal van de pot gerukt?'', vroeg ze. Gelukkig hadden we al de goede foto gemaakt.''

Vrouw

De gemeente Leeuwarden ligt niet wakker van de naakte man op de poster. ''In de jaren zeventig hebben we al eens een mooie naakte vrouw gehad'', zegt griffier Baudewijn Franssen, doelend op de poster voor de Tweede Kamerverkiezingen van 1971 van de toenmalige Pacifistisch Socialistische Partij (PSP).

''Dat was echter wel een andere tijd. Ik denk niet dat deze nieuwe poster echt opvalt in de bushokjes.''