AMSTERDAM - De studenten die het bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht bezetten, overleggen weer met het college van bestuur. De onderhandelingen werden maandag afgebroken, waarna de studenten de nacht in het gebouw doorbrachten.

Het overleg wordt volgens de studenten om 11.00 uur hervat. Ze zeggen te hopen dat het college met een 'serieus' voorstel komt.

De studenten willen dat het bestuur zich uitspreekt tegen de mogelijke afschaffing van de basisbeurs. Het kabinet denkt erover die beurs om te zetten in een lening als bezuinigingsmaatregel.

Gesprekken

In heel Nederland werden maandag uit protest collegezalen bezet. Ook in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen kwam het tot gesprekken tussen de studenten en de colleges van bestuur.

Dinsdagmiddag hebben de studenten een manifestatie gepland in Utrecht met een discussie tussen studenten en docenten over de 'afbraak van het hoger onderwijs'.

Vanaf 15.00 uur houden onder anderen SP-Kamerlid Jasper van Dijk en voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond Gerard Oosterwijk een toespraak.

Bekijk lezersfoto's van het studentenprotest op NUfoto

Studentenprotest gaat door