RIJSWIJK - Het verkeer ondervindt volgens de ANWB weinig problemen door het winterse weer zaterdagavond.


Er waren wel wat aanrijdingen, maar de schade viel mee, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Op de rijkswegen is de situatie redelijk goed, het verkeer rijdt langzaam en lijkt zich goed aan te passen aan de omstandigheden.

De ANWB waarschuwde voor verkeersproblemen zaterdagavond wegens pittige sneeuwbuien. Deze kwamen eind van de middag via de Waddeneilanden Noord-Nederland binnen.

Stapvoets

Uiteindelijk trokken de buien in zuidoostelijke richting over Nederland. Daardoor heeft het verkeer ten oosten van Apeldoorn, in de regio Arnhem-Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven en Limburg aan het einde van de zaterdagavond het meeste last van de sneeuwbuien.

Automobilisten rijden stapvoets, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Ongelukken

Ook rijden er geen bussen meer van vervoersmaatschappij Veolia in de regio Arnhem. Het gaat om de lijnen Harderwijk naar Arnhem en van Apeldoorn naar Arnhem, zo meldde een woordvoerder zaterdagavond.

Aan het eind van de middag begin van de avond deden zich vooral ongelukken voor op de A27 en de A12 in het midden van het land, meldde een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten.

Asfalt

Het ging weliswaar om tientallen aanrijdingen, maar het bleef bij blikschade, zei de woordvoerder.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de rijksweg A58 van Breda richting Eindhoven afgesloten om het asfalt te repareren.

Noordtunnel

Om 4 uur gaat de rechterrijstrook dicht, om 6 uur de hele weg tussen de knooppunten Sint Annabosch en De Baars. Ook de opritten Bavel en Gilze sluiten. Dit duurt naar verwachting tot 11 uur zondagmorgen.

Eerder ging om 9 uur 's avonds de Noordtunnel op de A15 weer open. De tunnels onder de Noord was sinds 3 uur 's middags gesloten nadat gevaarlijke ijspegels aan het tunnelplafond waren gesignaleerd. Deze dreigden naar beneden te vallen.