ALMERE - Brand heeft zaterdagochtend een pand op het terrein van een asielzoekerscentrum in Almere verwoest. In het gebouw waren geen mensen aanwezig.

Er waren een werkplaats, kantoor, leslokalen en fitnessruimte in ondergebracht. Wat niet door het vuur is verwoest, heeft zo veel waterschade dat het geheel als verloren moet worden beschouwd, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Elders op het terrein verblijven 160 asielzoekers. Zij ondervonden geen hinder van de brand. Vijfentwintig jongeren die in een opvang op het terrein verblijven, en drie begeleiders moesten wel weg.

Opgevangen

Hun woongelegenheid staat pal achter het uitgebrande pand. Ze zijn opgevangen in het centrale gebouw en mogen terug als de metingen door de brandweer uitwijzen dat er geen schadelijke stoffen meer vrijkomen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen. De politie heeft geen sporen van braak gevonden, maar kan pas later aan verder onderzoek beginnen. ''Het is ongezond om nu sporenonderzoek te doen'', aldus de woordvoerder van de brandweer.