AMSTERDAM - Een 44-jarige Nederlandse man is woensdagochtend omstreeks 10.30 op de Ierse luchthaven Shannon gearresteerd, na een incident in een vliegtuig van Arkefly.

De gezagvoerders van het toestel, dat op weg was van Amsterdam naar Aruba, voelden zich genoodzaakt om een noodlanding te maken in Ierland.

Volgens TUI Nederland, het moederbedrijf van Arkefly was de passagier verward en agressief en liet hij bij herhaling weten dat er een bom aan boord zou zijn.

Bronnen beweren tegenover NU.nl dat de passagier agressief werd, nadat hem alcohol werd geweigerd.

Tussenlanding

Om ieder risico uit te sluiten heeft de gezagvoerder besloten een tussenlanding te maken in Shannon (Ierland). Na de landing is de passagier overgedragen aan de Ierse autoriteiten.De man zit nog steeds vast op het vliegveld.

Het vliegtuig, een Boeing 767, had 224 passagiers en 11 bemanningsleden aan boord. Het toestel wordt vanavond om 20.30 onderzocht, meldt TUI.

De luchtvaartmaatschappij stuurt een vliegtuig naar de Ierse luchthaven, zodat de passagiers hun reis naar Aruba kunnen voorzetten. Zij moeten wel rekening houden met een aantal uren vertraging.