GELEEN - De hulpdiensten hebben dinsdagmiddag in Geleen tussen de vijftig en zestig mensen geëvacueerd bij een grote brand in het bedrijf Daily Fresh Food, distributeur in voedselproducten.

Naast het door de brand getroffen bedrijf werden ook vier andere bedrijven ontruimd, liet de brandweer weten.

De evacués werden opgevangen in een naburig bedrijf. De brand begon vlak na half een in een van de ovens van het bedrijf, en niet zoals de brandweer eerder dacht in een koelcel.

Twee personen moesten ter plaatse worden behandeld wegens ademhalingsproblemen. Het bedrijf liep door de brand forse schade op. Volgens de brandweer kwamen er geen schadelijke stoffen vrij.

Eerste hulp

De hulpdiensten zetten voor de zekerheid ook een sigmateam in, bestaande uit acht mensen die ter plaatse eerste hulp kunnen verlenen. Maar dit team hoefde niet in actie te komen.

Wegens de enorme rookontwikkeling legde de brandweer het treinverkeer tussen Geleen-Lutterade en Beek-Elsloo enige tijd stil. Nadat rond kwart over twee het sein brand meester was gegeven, werd het treinverkeer hervat.

Zorg

Daily Fresh Food maakt onder meer op maat gesneden maaltijdcomponenten voor grote instellingen, zoals in de zorg. Het bedrijf heeft volgens een woordvoerder zo'n vierhonderd klanten in Zuid-Nederland. Daaronder bevinden zich ziekenhuizen, verzorgingshuizen en bejaardenhuizen.

Volgens deze woordvoerder komt de levering van voedsel voor deze instellingen niet in gevaar. De levering voor dinsdag was al geregeld, die voor woensdag kan worden gemaakt op een andere productielocatie, aldus de woordvoerder.