AMSTERDAM - In tegenstelling tot woensdagavond is de avondspits van donderdag zeer rustig verlopen. Dat meldt een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst (VID).

Op het hoogtepunt stond er donderdagavond 116 kilometer file, terwijl er normaal in de avondspits op donderdag toch wel wat meer file staat.

Behalve het gegeven dat er donderdag voor en tijdens de avondspits geen neerslag viel, lijkt het verkeer zich ook aan te passen aan de extreme weersomstandigheden. "Er is waarschijnlijk minder verkeer op de weg. Mensen hebben uit voorzorg vrij genomen of zijn eerder vertrokken."

Dit vertaalt zich ook in het aantal ongelukken dat donderdagavond plaatsvond. "We hebben weinig meldingen van ongevallen binnengekregen." Toch is het nog wel glad op de weg. Veel spitsstroken zijn daarom dicht.

Spoedreparatie

Alleen op de A9 van Amstelveen naar Alkmaar deed zich een wat groter ongeval voor dat gevolgen had voor het verkeer. Hier schaarde een vrachtwagen.

Vanwege een spoedreparatie aan de vangrail is de linkerrijstrook tussen knooppunt Velsen en de Wijkertunnel afgesloten. Rond 18.30 uur staat er nog een file van zes kilometer.

Daarnaast is de N206 afgesloten na een ongeval. Op de weg van Heemstede naar Zoetermeer is een kraanwagen tegen een viaduct gereden. Dit heeft echter geen grote gevolgen voor de avondspits. De weg wordt naar verwachting rond 20.00 uur weer vrijgegeven. Het verkeer wordt omgeleid.