HAGESTEIN - De A27 richting Utrecht is donderdagochtend bij Hagestein enkele uren afgesloten geweest wegens een ongeval.

Twee vrachtwagens botsten op elkaar, waarbij een van de chauffeurs ernstig gewond is geraakt. Rond twaalf uur werd de weg weer vrijgegeven, zo meldde de ANWB.

Waarschijnlijk heeft de eerste vrachtwagen stilgestaan op de rijbaan, waarna de tweede er bovenop is geklapt, zo vermoedt de politie.

De ernstig gewonde chauffeur van de tweede wagen is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het verkeer heeft ongeveer een uur lang helemaal stilgestaan en kon daarna mondjesmaat via de vluchtstrook doorrijden. De vrachtwagens zijn van de rijbaan gehaald, waarna de snelweg kon worden vrijgegeven.

A16

De snelweg A16 naar Breda ter hoogte van de Van Brienenoordbrug is donderdagmiddag een tijdlang afgesloten geweest voor het verkeer. Dat gebeurde nadat een vrachtwagen was geschaard en gekanteld. Bij het ongeval raakte een persoon lichtgewond, aldus Rijkswaterstaat.

Het duurde enkele uren voordat de vrachtwagen van de weg gehaald was en de rijbaan kon worden vrijgegeven. Tot die tijd moest het verkeer via de parallelbaan of de Beneluxtunnel rijden.

De oorzaak van het ongeval is niet bekend.