RIJSWIJK - Het strooizout van verschillende gemeenten is of raakt op. De Brabantse gemeente Sint-Anthonis bijvoorbeeld waarschuwt haar inwoners op te letten omdat er onvoldoende gestrooid kan worden.

Wethouder Jeroen Willems van Sint-Anthonis legde maandag uit dat het bedrijf waarmee de gemeente werkt de leveringsafspraken niet kan nakomen. Volgens de wethouder is het heel lastig is om op het laatste moment nog zout bij andere partijen te halen.

De wethouder stelt dat meer gemeenten met dezelfde leverancier werken en dus ook hetzelfde probleem hebben.

Rijkswaterstaat ziet ook dat de zoutvoorraad flink worden aangesproken. Volgens een woordvoerster is er echter geen sprake van dat het zout op raakt.

''We bestellen continu bij. Als het zout ergens op raakt, dan zorgen we dat het vanuit een andere regio wordt aangevuld.''

Hoofdroutes

''Het zout is hier nog niet op, maar de bodem is wel in zicht'', zei een woordvoerder van Capelle aan den IJssel maandag. De gemeente Brielle liet weten alleen nog maar op de doorgaande hoofdroutes te strooien.

Een woordvoerster meldde dat Brielle het nog voorradige strooizout mengt met zand om de hoofdwegen toegankelijk te houden. Bewoners krijgen geen strooizout meer, maar kunnen wel een emmer zand krijgen.