AMSTERDAM - Tot nu toe zijn er al meer gipsvluchten vanuit verschillende wintersportgebieden richting Nederland vertrokken dan tijdens het vorige skiseizoen.

Tot zondag vertrokken er al twaalf gipsvluchten, meldt een woordvoerder van alarmcentrale SOS International. Hoeveel vluchten er vorig jaar rond deze tijd precies waren kan de woordvoerder niet zeggen, maar het zijn er nu in ieder geval meer.

Het grotere aantal gipsvluchten is volgens de zegsvrouw deels te verklaren door het vroege begin van de kerstvakantie tijdens dit skiseizoen. Bij de alarmcentrale hebben zich tot nu toe 342 mensen gemeld die een skiongeval hadden, vorig jaar lag dit aantal nog op 329. Op 23 december landde de eerste gipsvluchten op Rotterdam Airport.

Zwaargewond

Een 65-jarige Nederlandse vrouw raakte op nieuwjaarsdag in Lech nog zwaargewond bij een skiongeval, melden Oostenrijkse media. Een skiër kruiste de vrouw op de piste waardoor zij ten val kwam.

De skiër ging ervandoor zonder zich bekend te maken. Of de vrouw met een gipsvlucht terug naar Nederland komt is niet bekend.