OLDENZAAL - Wethouder Frits Rorink van Oldenzaal houdt hoogstwaarschijnlijk permanent letsel over aan het incident met een kanon op nieuwjaarsdag. Dat liet de gemeente maandag weten.

De bestuurder gaat deze maandag nog onder het mes. De kans is groot dat Rorink een klapvoet heeft opgelopen. Bij deze aandoening kan de voet niet normaal worden afgewikkeld bij het lopen.

De wethouder heeft een enorme vleeswond in zijn kuit. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer kan werken.

Rorink is momenteel onbereikbaar, maar hij liet zondag aan de Twentsche Courant Tubantia weten dat hij de eigenaar van het schiettuig aansprakelijk stelt voor het ongeluk.

Rorink wilde de deelnemers aan de nieuwjaarsduik in een recreatieplas in Oldenzaal 'wegschieten', maar het kanon weigerde enkele keren dienst.

Onderzoek

Toen de eerste zwemmers weer aan wal kwamen, ging het schiettuig onverwacht af, waarbij de wethouder ernstig gewond raakte. De politie doet technisch onderzoek naar het incident.

Het kanon wordt gebruikt op zeilschip de Tukker, dat onderdeel is van de jeugdzorginstelling Jarabee. Jarabee was maandag nog niet bereikbaar voor een toelichting.