ROTTERDAM - Het Regionale Milieuteam heeft dinsdag in Rotterdam duizend kilo vuurwerk in beslag genomen. Dat maakte de politie woensdag bekend. Twee verdachten, 51 en 53 jaar oud, zijn aangehouden.

Tijdens een doorzoeking in de woningen en een garagebox van de mannen werd legaal en illegaal vuurwerk gevonden, waaronder lawinepijlen.

Ook bij particulieren die bij het tweetal hadden gekocht is vuurwerk in beslag genomen.

Drenthe

De politie in Drenthe heeft achthonderd kilo consumentenvuurwerk in Assen in beslag genomen. Dit meldde een woordvoerder van de gemeente Assen woensdag. De partij lag in een vrachtwagen die langs de kant van een weg stond geparkeerd.

''Het lag op voorraad voor een winkel, die niet voldoende opslagruimte had. Een heel gevaarlijke situatie'', aldus de woordvoerder.

Leeuwarden

De politie heeft in Leeuwarden en een dorpje in de buurt bijna 2000 kilo vuurwerk in beslag genomen. In sommige gevallen ging het om illegaal vuurwerk, in andere gevallen om legaal, maar niet goed opgeslagen vuurwerk.

Volgens een politiewoordvoerder werden drie mensen aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Leeuwarden, een 39-jarige man uit Sneek en een 50-jarige man uit Stiens.

Het vuurwerk werd gevonden op drie verschillende locaties: twee in Leeuwarden en een net daarbuiten in Boazum.

Bestelbusje

Op de Ereprijs in Leeuwarden nam de politie ook een bestelbusje met daarin ''allerlei vuurwerk'' in beslag, meldde de zegsman. Op de Bleeklaan in Leeuwarden ook een partij nepmerkkleding.

In Boazum lag in een loods zeker 850 kilo legaal consumentenvuurwerk opgeslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de loods omdat het vuurwerk niet volgens de regels was opgeslagen.

De politie kwam het vuurwerk op het spoor na anonieme tips via Meld Misdaad Anoniem.