DEN HAAG/DE BILT - Het verkeer heeft afgelopen nacht en woensdagochtend in de ochtendspits niet al te veel last gehad van gladheid. Woensdagmorgen stonden er mede door de vakantierust geen files, meldde een woordvoerster van de ANWB.

Er viel wel sneeuw in midden en het noordelijk deel van het land.

''Maar Rijkswaterstaat heeft goed gestrooid. Er ontstond woensdagochtend alleen even een kleine file achter een sneeuwschuiver'', aldus de woordvoerster.

Gekantelde vrachtwagen

De snelweg A58 richting Eindhoven is woensdagochtend tussen Moergestel en Oirschot afgesloten wegens een gekantelde vrachtwagen.

Door het ongeval is een grote hoeveelheid metaaldeeltjes op de weg terechtgekomen. Dat meldde de politie.

Amsterdam-Enschede

Volgens het KNMI is er in een brede strook boven de lijn Amsterdam-Enschede globaal 4 tot 8 centimeter sneeuw gevallen en op sommige plekken 10 centimeter. Er valt af en toe nog wat in het noorden, maar de activiteit is eruit.

Woensdagochtend waren er grote temperatuurverschillen in het land. In het zuiden is het negen graden Celsius, in het midden twee graden en in het noorden rond het vriespunt.

Vanaf de namiddag en avond zakt het kwik geleidelijk overal naar het vriespunt. Op oudejaarsdag is er kans op winterse buien.

Houd onze verkeerspagina in de gaten