LELYSTAD - De politie heeft de zoektocht gestaakt naar de man die dinsdagmiddag bij Lelystad uit een rijdende arrestantenbus is gesprongen. Een grootscheepse zoektocht met speurhonden en meerdere agenten heeft niets opgeleverd.

Dat heeft de politie dinsdagavond laten weten.

De man, die werd verdacht van een diefstal, werd dinsdagmiddag met een arrestantenbusje van het politiebureau in Emmeloord naar het cellencomplex in Lelystad overgebracht.

Springen

Op de afslag van de A6 bij Lelystad-Noord minderde het busje snelheid voor een rotonde en wist de man de deuren te openen en uit het busje te springen. Hij vluchtte het bos in. Dat werd vervolgens een paar uur lang uitgekamd, maar de arrestant werd niet aangetroffen.

De politie Flevoland neemt de ontsnapping hoog op. ''Dit is een ernstige zaak, dit had nooit mogen gebeuren'', stelt een zegsman. De politie onderzoekt hoe de man heeft kunnen ontsnappen.

Fout

''We houden met verschillende mogelijkheden rekening. Het was een vrij nieuw busje, mogelijk dat er technisch iets niet in orde was. Maar het kan ook gebeurd zijn door een menselijke fout.''