LANKHORST/EPE - Aanrijdingen op de A28 hebben maandag het leven gekost aan drie mensen. In de loop van de avond kwamen twee mensen om door een kettingbotsing bij knooppunt Lankhorst in de richting van Hoogeveen.

Acht mensen raakten daarbij gewond, van wie drie ernstig.

Het ongeval bij Staphorst gebeurde door plotseling opkomende mist. Er waren drie personenauto's en twee vrachtwagens bij betrokken, aldus een woordvoerder van de politie in Overijssel.

Maandag aan het eind van de middag botsten bij 't Harde (Gelderland) twee personenauto's op elkaar. Door die aanrijding overleed een 36-jarige inwoner van Zwolle. De 48-jarige bestuurder van de andere auto raakte zwaargewond.

De auto's reden in tegengestelde richting. De 36-jarige man reed richting Zwolle en de 48-jarige richting Amersfoort. De 48-jarige bestuurder zei dat hij moest uitwijken voor een andere auto die ineens naar links kwam.

Hij raakte daarbij de macht over het stuur kwijt en zijn auto schoot door de middenberm. Op dat stuk A28 is de middenberm tien tot twaalf meter breed en er is geen vangrail.

Ongeval A28