RIJSWIJK - Het verkeer tijdens kerstavond en de kerstdagen heeft aan zeker vijf mensen het leven gekost. In Rotterdam overleden vier mensen door een aanrijding tussen een personenauto en een pick-up truck.

Twee slachtoffers, de 48-jarige chauffeur van de auto en de 78-jarige bijrijder uit Poortugaal (gemeente Albrandswaard), stierven zaterdagavond ter plekke, op de Vierhavensstraat.

Zondagochtend overleed in het ziekenhuis de 26-jarige Rotterdamse neef van de bestuurder. De 22-jarige zoon van de chauffeur uit Rotterdam overleed zondagavond in het ziekenhuis.

Pick-up

De 47-jarige echtgenote van de bestuurder ligt nog in het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

De personenauto kwam uit dwarsstraat de Speedwellstraat de voorrangsweg de Vierhavensstraat oprijden, waarna de pick-up deze niet kon ontwijken. De bestuurder van de pick-up raakte lichtgewond. Hij is door de politie aangehouden.

België

Zondag overleed in een ziekenhuis in Nederland een 18-jarige jongen uit Brussel (België) aan de verwondingen die hij opliep op kerstavond tijdens een ongeluk op de A1 tussen Bathmen en Holten.

De auto waarin de jongen zat met zijn vader (43) en moeder (49) en twee broertjes (9 en 14), raakte door nog onbekend oorzaak aan het slingeren, kwam in de berm terecht en vloog over de kop een sloot in.

Lantaarnpaal

En in België kwam zondag een Nederlander om door een verkeersongeval op de Belgische snelweg. Hij reed tegen een lantaarnpaal en overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde bij knooppunt Zwijnaarde op de E17 richting Oostende.

De man had in een bocht een auto ingehaald, verloor de macht over het stuur verloor en raakte in een slip. De botsing met een lantaarnpaal werd hem fataal. Over de identiteit van het slachtoffer deed de politie geen mededelingen.